60 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

A Magyar ENSZ Társaság az emberi jogok nemzetközi napja, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 60. évfordulója alkalmából, 2008. december 10-én tartott rendezvényén fiatal egyetemi oktatók panelbeszélgetésére került sor. Az összejövetel egyben az ENSZ-AKADÉMIA 2008 záró rendezvénye is volt: több mint 200 résztvevő kapta meg az Akadémia oklevelét.

A tanácskozást Dr. Gömbös Ervin főtitkár nyitotta meg, majd Katus Kinga egyetemi hallgató felolvasta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár üzenetét az emberi jogok napja alkalmából.

Program:

Moderátor: Dr. Lakatos István emberi jogi nagykövet

1) Dr. Lukács Eszter PhD., egyetemi adjunktus, Széchenyi István Egyetem: “Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata és a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya” (A referátum itt elérhető.)

2) Dr. Lattmann Tamás, tanársegéd, ELTE ÁJTK: “Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata és az Emberi Jogok Európai Egyezménye”

3) Dr. Szalai Anikó, tanársegéd, Szegedi Tudományegyetem, ÁJTK: “Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata és a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya”

4) Kérdések, hozzászólások

5) Oklevelek átadása az ENSZ-AKADÉMIA 2008 hallgatóinak (Dr. Gömbös Ervin főtitkár).