Az ENSZ-főtitkár üzenete a migránsok nemzetközi napján

2018. december 18. New YorkA migráció a gazdasági növekedés, lendület és megértés jelentős hajtóereje. Emberek millióinak teszi lehetővé, hogy új lehetőségeket keressenek, amely egyformán hasznos a származási-, és a célország közösségei számára is.

Azonban gyenge szabályozás esetén, a migráció csak a megosztottságot erősíti a társadalmakon belül és azok között, az embereket kizsákmányolásnak és visszaéléseknek teszi ki, valamint aláássa a kormányzásba vetett bizalmat.

Ebben a hónapban a világ egy nagyot lépett előre azzal, hogy elfogadta a biztonságos, rendezett és szabályozott migrációról szóló globális egyezményt.

Az Egyesült Nemzetek tagállamainak elsöprő támogatásával, az egyezmény segíteni fog nekünk abban, hogy a migráció valódi kihívásait kezeljük, miközben számos előnyét élvezzük.

Az egyezmény emberközpontú és az emberi jogokon alapszik.

Kijelöli a migráció legálisabb módjai, valamint az emberkereskedelem felszámolása érdekében tett erősebb fellépés felé vezető utat.

A migránsok nemzetközi napján lépjünk a globális egyezmény által biztosított útra: tegyük a migrációt működőképessé mindenki számára.