Befejeződött az ENSZ-AKADÉMIA 2008

2008. december 10-én, az oklevelek átadásával véget ért a Magyar ENSZ Társaság ENSZ-AKADÉMIA 2008 rendezvény-sorozata.

A Társaság a Külügyminisztérium támogatásával 2008-ban is megrendezte a korábban is nagy sikerű és jelentős érdeklődést keltett ENSZ-AKADÉMIÁT. 2008. szeptember 24-től 2008. december 10-ig minden szerdán 16.00 és 18.00 között előadás és konzultáció (első alkalommal nyitó konferencia 14.00 és 18.00 között) a MTESZ székházában, 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8.

GLOBÁLIS KIHÍVÁSOK, MILLENNIUMI FEJLESZTÉSI CÉLOK ÉS MAGYARORSZÁG

címmel kiváló nemzetközi és hazai szakértőkkel arról, hogy milyen feladatokat jelentenek Magyarország számára a XXI. század kihívásai, hogyan tudja hasznosítani saját lehetőségeit. Milyen kötelezettségeket vállaltak az államok a Millenniumi Fejlesztési Célok kitűzésével, milyen szerepet játszik teljesítésükben az Európai Unió és hazánk. Az Akadémia célja az, hogy segítse a felkészülést és a személyi feltételek megteremtését a következő évtizedek nemzetközi feladatainak megvalósításához.

A résztvevők megkapták a Magyar ENSZ Társaság kiadványait és az Akadémián elhangzott előadások anyagát, továbbá a rendszeres látogatást tanúsító oklevelet. Részvételi díj nem volt. Elkészült az előadások anyagát tartalmazó, 250 oldalas, igényes kivitelű könyvis.

A rendezvény-sorozat népszerűségét mutatja, hogy 540 fő (elsősorban egyetemi és főiskolai hallgatók, továbbá állami és nem kormányzati szervezetek képviselői stb.) regisztrált az ENSZ-AKADÉMIÁRA, és ennek mintegy fele rendszeresen részt is vett az előadásokon, ezért a látogatást igazoló oklevelet is kapott.